Thursday, April 18, 2013

Thinking & Nothings

Bila ada masa terluang dkt opis ni
kepala hotakk aku mula bosan dan pkiaq macam2....
sampai semak kepala hotak ni bertingkat-tingkat
Dan berperingkat2...
haishhhhhhh...tapi apa yang aku pkiaq....
aku sendiri pon xtaw!!!!!!!!!!!

Note : Orang yang byk fikir org yg byk masalah..haha

Wednesday, April 17, 2013

something


LeArN FroM YESTERDAY
LifE For TODAY
HopE FoR TOMORROW

Tuesday, April 16, 2013

Teman Baru Cik Bulan...

sila click pic ini utk lihat Jejerawat kami

Untuk this year Cik Bulan dapat 2 orang kawan,,,
sebetulnya dorang ni penyewa bilik dekat umah cik bulan
series ni cakap memang best dorang ni....

sila click pic ini utk lihat Jejerawat kami

ni adik bongsu cik bulan kat dalam umah kami....
just calling her Cik Diba....orangnyer sangat penyabar...
dan yang paling best dia pandai masak.....
meh bagi biodata sket....
Nama : Siti Adiba
age : 23 years old
from : Johor
bekelulusan : Degree Mescom...(kalo ada vacancy utk dia gtaw erk)
skill : memang sangat pandai masak

sila click pic ini utk lihat Jejerawat kami
yang ni pulak kira geng sekepala cik Bulan....
maklumla umo xjauh bedanyerrrr....
orang memang lucu.....kalau bercakap tu cik Bulan kadang2 xblh faham...
dia manusia yang plg obes bab2 kecantikan 
dari hujung kaki sampai hujung kepala....
Nama : Cik Nor
age : 25 years old
from : Nana Ganu Kitewww
bekelulusan : Degree Kaunselor...
skill : kelebek muka..ahaaaa

sila click kalau rasa pic ini menarik
sila click kalau rasa pic ini menarik



Aksi Kami......:)

moga persahabatan ni kekal..aminnnnnn

Semua TenTang HUJAN


Baru-baru ni aku terlibat dalam kemalangan dalam cuaca yang sedang hujan..
tak aku pinta, tapi seperti aku duga,,,,
gerak hati dipagi hari ketika terbit mentari menyuluh bumi....
aku mengenakan baju kurung pagi itu....
baju itu baju yang sama aku pakai ketika aku kemalangan yang lepas....
kecundang juga aku dijalan semasa mahu pulang dari office..


Selalu ayat kita dengar, kita baca....
"i love walking in the rain,coz nobody know i was crying"
Ia benar2 berlaku hari itu.....selepas kejadian kemalangan petang itu
aku menangis xhenti2 semasa dalam perjalanan pulang..
bukan kerana luka kemalangan...tapi aku betul2 rasa tertekan 
selepas aku kemalangan....aku rasa begitu sengsara...
teresak2 aku ketika itu......sangat2 sadis :(


Di ketika itu dan disaat ini,aku sangat memerlukan seseorang
untuk meluahkan perasaan,,,untuk berkongsi rasa
berkongsi cerita suka dan duka....
aku hampir jatuh,,,,,aku cuba kuatkan hati
walaupun semangat aku xserapuh ranting,,,aku juga manusia..
aku perlukan perlindungan,,aku perlukan seseorang!!!
DONE!!!!!!!!!!!

Wednesday, April 10, 2013

akur


ku akui apa yang berlaku adalah sebahagian dari kesalahan aku
aku akur bila mengenangkan apa yang terjadi
terfikir sejenak kesilapan lalu yang pernah aku lakukan

walau bertapa sengsara aku sekarang,aku terpaksa hadapi
tapi aku xmampu sendiri walaupun hakikatnya aku memang sendiri
Ya Allah aku mohon kekuatan dan ketabahan!

Tuesday, April 9, 2013

i want to be a strong gurl

hidup aku yang dah monocrome no colourful....
so sad,,,very sad....

help me..help me......
aku dah macam manusia sesat di tengah padang pasir
aku ditahap kritikal.....
aku takut aku murung sx lagi....
aku takut aku jadi lebih teruk dari dulu...



Ya Allah aku xkuat lagi....
hati aku yang semakin rapuh..
memang xda sapa2 blh tolong dgn masalah aku...
aku cuma berdoa...yang tu yang termampu aku buat....

makin lemah aku rasa...
aku kalah...aku terpaksa mengalah
Ya Allah kenapalah aku terjebak dengan manusia2 yang kejam
sedangkan aku xpernah,,,,
ampunkan aku mempersoalkan kenyataan ini.......

berilah aku kekuatan melihat orang lain dalam hidup aku
melihat orang lain dalam hati aku