Friday, August 30, 2013

.............. ;(

Lelaki yang datang atas dasar cinta..
aku pergi juga kerana cinta
digenangi air racun jingga diwajahku.....

Seperti bulan lelap tidur dihatimu
yang berdindingkan kelam dan kedinginan.....

Ada apa dengannya
meninggalkan hati untuk dicaci


Lalu sekali ini aku melihat karya syurga
dari mata seorang lelaki
ada apa dengan cinta...........


Tapi aku pasti akan kembali
dalam suatu saat....
untuk mempertanyakan kembali cintanya....
bukan untuknya...bukan untuk siapa-siapa...
Tapi untukku...mungkin terlewat pada saat itu......

Friday, July 12, 2013

Bonus

Hari ni 2 ramadhan....hermm dah 2 hari ler kita posa....
setakat ni aku okey je posa sbbnya mmg aku sllu posa..
so dh jadi kebiasaan..cuma aku more 'mengantok'...
2 hari posa 2 hari aku lentoq sakan kt opis ni....

sempena bulan posa ni...aku dapat anak buah 3 ekoq....
cute2 belaka...tapi aku xdapat nak bela

sekarang aku cari pengasuh baru untuk adopt meow3 ni....
bukan aku xmaw bela tapi umah aku tingkap 5...
aku pulak keja pagi balik petang...
sapa nak jaga baby2 cute ni...huhu

hari tu aku iklankan dekat page "Pencinta Kucing" & "Papa Hero"
ada 1 feedback..tp orang yg nak adopt tu dok dekat penang pulak
masalahnya aku kt kl..

So setakat ni aku jaga jugak baby2 cute ni...
pening aku pikiaq...time cuti raya sapa la nak jaga bebudak ni....
tolong cekkk..

sapa2 nak baby2 ni + mom meow2 ni boleh pm aku
kt no ni 0124294014

jom tengok2 sket bebudak cute ni








Saturday, June 29, 2013

PlasTic


Senyum aku TERPAKSA
Gelak tawa aku PALSU
kata aku DUSTA
Hidupp aku cuma SANDIWARA

oh memang x ada apa-apa


Harus Terpisah

Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung
Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti
Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu


Monday, June 24, 2013

aku bosan tapi bkn dari stacy

Hujung minggu yang penuh dengan activity memang sgt memenatkan,,,,
tengah2 bulan economy pn xberapa baik....tapi si gadis enjoy jgk.....
itulah si gadis sanggup berbuat apa saja untuk memujuk hatinya yang xpenah habis memikirkan
hatinya yang penah dilukai......

sungguh si gadis bosan dengan nasibnya,,,,
sungguh si gadis bosan dengan hidupnya....
sungguh si gadis bosan dengan air mata......
sungguh si gadis bosan dengan kenangan pahitnya....

hermmmmmm.......
si gadis melakukan apa saja untuk menghilangkan segala perasaan2 yang bermain dihatinya,,,
namun langsung kenangan itu tak penah hilang dari ingatannya,,,,,
xpenah jauh dihatinya,,,,
sungguh si gadis rindu padanya.....
sungguh si gadis masih menyayanginya.....
sungguh si gadis masih mengharapkan sesuatu yang tak mungkin berlaku....



tapi jauh disudut hati si gadis mahukan semua ini berlaku...
hati kecil si gadis tersentuh lagi......

si gadis cuba mencari pengganti...
tapi si gadis takut dikecewakan sekali lagi
layakkah si gadis untuk bercinta lagi......
si gadis takut dengan kenyataan...
lalu putuskan untuk berdiam....
menanti takdir dan waktu yang menentukan segala-galaya...

si gadis cuba pejamkan mata...
namun langsung tak terlena...
memandang diri sendiri dengan rasa hina....
apatah lagi pandangan orang lain terhadapnya....

Ya Allah kotornya diri hamba (hati si gadisberbisik lagi)
si gadis xdapat berbuat apa2 sekadar terima dengan dengan redho atas ketentuan ilahi....


Wednesday, June 12, 2013

tension

aku skrg ni busy yang teramat..aduhh dah sebulan lebih macam ni...
keja aku x abis2.....xsempat nak pikir apa...
ni pon aku curi-curi buka blog sebabnya aku dah nak muntah
hadap semua paper work aku....

ni la paper work yang melambak3....macam nak bakor je semua ni.. hishhhh

aku dah mintak sorang assistant tp manager aku xnak amik..
katanya company no bisness la sangat...
padahal aku buat keja macam orang gila
pagi sampai malam...xbayar over time pulak tu...
ni yang aku lagi hangit....
tiba2 ada sekor manager baru masuk...hangit betoi aku...
mulutnya dah mcm puaka....huhu...bila dia terkedek2 masok opis..
nak muntah pon ada tgok dia....semua org asik mngutuk dia...
termasuklah aku..hahahaha

banyak juga aku apply keja baru....tp dapat satu ja intiview..
tapi xda feedback....wassalam la agaknya..
terpaksa la aku hadap keja2 yang membebankan....
tolong..tolong...tolong......................

Thursday, April 18, 2013

Thinking & Nothings

Bila ada masa terluang dkt opis ni
kepala hotakk aku mula bosan dan pkiaq macam2....
sampai semak kepala hotak ni bertingkat-tingkat
Dan berperingkat2...
haishhhhhhh...tapi apa yang aku pkiaq....
aku sendiri pon xtaw!!!!!!!!!!!

Note : Orang yang byk fikir org yg byk masalah..haha

Wednesday, April 17, 2013

something


LeArN FroM YESTERDAY
LifE For TODAY
HopE FoR TOMORROW

Tuesday, April 16, 2013

Teman Baru Cik Bulan...

sila click pic ini utk lihat Jejerawat kami

Untuk this year Cik Bulan dapat 2 orang kawan,,,
sebetulnya dorang ni penyewa bilik dekat umah cik bulan
series ni cakap memang best dorang ni....

sila click pic ini utk lihat Jejerawat kami

ni adik bongsu cik bulan kat dalam umah kami....
just calling her Cik Diba....orangnyer sangat penyabar...
dan yang paling best dia pandai masak.....
meh bagi biodata sket....
Nama : Siti Adiba
age : 23 years old
from : Johor
bekelulusan : Degree Mescom...(kalo ada vacancy utk dia gtaw erk)
skill : memang sangat pandai masak

sila click pic ini utk lihat Jejerawat kami
yang ni pulak kira geng sekepala cik Bulan....
maklumla umo xjauh bedanyerrrr....
orang memang lucu.....kalau bercakap tu cik Bulan kadang2 xblh faham...
dia manusia yang plg obes bab2 kecantikan 
dari hujung kaki sampai hujung kepala....
Nama : Cik Nor
age : 25 years old
from : Nana Ganu Kitewww
bekelulusan : Degree Kaunselor...
skill : kelebek muka..ahaaaa

sila click kalau rasa pic ini menarik
sila click kalau rasa pic ini menarik



Aksi Kami......:)

moga persahabatan ni kekal..aminnnnnn

Semua TenTang HUJAN


Baru-baru ni aku terlibat dalam kemalangan dalam cuaca yang sedang hujan..
tak aku pinta, tapi seperti aku duga,,,,
gerak hati dipagi hari ketika terbit mentari menyuluh bumi....
aku mengenakan baju kurung pagi itu....
baju itu baju yang sama aku pakai ketika aku kemalangan yang lepas....
kecundang juga aku dijalan semasa mahu pulang dari office..


Selalu ayat kita dengar, kita baca....
"i love walking in the rain,coz nobody know i was crying"
Ia benar2 berlaku hari itu.....selepas kejadian kemalangan petang itu
aku menangis xhenti2 semasa dalam perjalanan pulang..
bukan kerana luka kemalangan...tapi aku betul2 rasa tertekan 
selepas aku kemalangan....aku rasa begitu sengsara...
teresak2 aku ketika itu......sangat2 sadis :(


Di ketika itu dan disaat ini,aku sangat memerlukan seseorang
untuk meluahkan perasaan,,,untuk berkongsi rasa
berkongsi cerita suka dan duka....
aku hampir jatuh,,,,,aku cuba kuatkan hati
walaupun semangat aku xserapuh ranting,,,aku juga manusia..
aku perlukan perlindungan,,aku perlukan seseorang!!!
DONE!!!!!!!!!!!

Wednesday, April 10, 2013

akur


ku akui apa yang berlaku adalah sebahagian dari kesalahan aku
aku akur bila mengenangkan apa yang terjadi
terfikir sejenak kesilapan lalu yang pernah aku lakukan

walau bertapa sengsara aku sekarang,aku terpaksa hadapi
tapi aku xmampu sendiri walaupun hakikatnya aku memang sendiri
Ya Allah aku mohon kekuatan dan ketabahan!

Tuesday, April 9, 2013

i want to be a strong gurl

hidup aku yang dah monocrome no colourful....
so sad,,,very sad....

help me..help me......
aku dah macam manusia sesat di tengah padang pasir
aku ditahap kritikal.....
aku takut aku murung sx lagi....
aku takut aku jadi lebih teruk dari dulu...



Ya Allah aku xkuat lagi....
hati aku yang semakin rapuh..
memang xda sapa2 blh tolong dgn masalah aku...
aku cuma berdoa...yang tu yang termampu aku buat....

makin lemah aku rasa...
aku kalah...aku terpaksa mengalah
Ya Allah kenapalah aku terjebak dengan manusia2 yang kejam
sedangkan aku xpernah,,,,
ampunkan aku mempersoalkan kenyataan ini.......

berilah aku kekuatan melihat orang lain dalam hidup aku
melihat orang lain dalam hati aku 

Monday, January 7, 2013

HikmaH

Terima kasih Allah...
Rasa syukur xterkata bagi insan seperti aku....
Hidup aku bertambah ceria semenjak ada dia....
Alhamdulillah....

Tanpa aku duga,xpernah aku terfikirkan ini...
Tapi ini berlaku sekelip mata....
Aku tak tahu...
"aku cinta dia"

Tapi kadang-kadang aku terfikir layakkah aku untuk dia....
Dunia kami berbeza....
Dia dan aku bagai bumi dan langit, api dan air..
Layakkah aku,sedangkan aku ini punyai sejarah lampau yang tak mungkin dapat aku maafkan diri sendiri..

Dari sudut apapun kami tetap berbeza....
Aku cuma seorang pekerja swasta yang berpangkat biasa
sedangkan dia lbh dari itu......
aku cuma wanita biasa,sedangkan dia memang istimewa...
cara hidup pon berbeza....

sukar untuk aku berterus-terang siapa aku...
hari demi hari aku mula bercerita kisah hidup aku...aku xtahu adakah dia dapat terima semuanya...

Apapun aku tak mengharapkan apa-apa..
Jika dia adalah untuk aku..aku lah orang yang sangat bahagia....