Wednesday, July 11, 2012

ohhh VEET

Tersebutlah kisah...............aibbbbbbb

Tengah hari tadi time lunch aku pegi gumkan kasut heel aku yg lekang...
kasut tue da lama aku pkai,sayang sgt kasut tue....Sodap Kaki katakan....
aku pegi gumkan kat tukang kasut..kena charge RM10....aku rasa murah sbb dia jahit sx....
1st time melanggan tukang kasut..ahaksss!!!!!!

ohh...Tapi kisah mlm ni bukan kisah kasut tapi kisah "VEET"......
lps bli nasi kat gerai,aku singgah guardian nak beli berus gigi...
asik2 meronda terpandang pulak si "VEET"...teringat kisah2 sebelum ni..penat then nak remove rambut2....

so bermulalah kisah......pabila aku beli VEET HAIR REMOVAL 100ml....
baca punya baca xfhm3 jugak...
tanye dekat kakak dkt opis diorang pun xtaw cuma explain apa yang tertulis dekat kotak VEET....

so,tadi aku cuba la pakai mengikut apa yang aku faham....
hahaha sedih,sadis,pilu semua laaa
SEBAB..........apa yang aku faham salah belaka.......

aku pon pakai la//
sapu punya sapu...tunggu 5minute camtu,aku amek sudip yang dsediakan dlm kotak veet  tu aku wat acara mcm mencukur......

mula2 aku sapu,,mak aiii bau cream tu mcm ubat rebonding rambut jew.....
BUSUK BENOR la gtu....
Lepas sapu rasa panas + dingin..pedih cketttt...
then guna sudip tu aku swipe kan..hahaha...macam hampeh je......
lepas tu lagi aku pegi cuci..............
samapai sekarang terasa PEDIH + DINGIN + PANAS......

Time online FB aku teringat nak tengok cara guna si VEET...
rupa2nya salah benor aku guna.....

ni aku kongsi ngn kalian cara yang betul....
SUMBER DARI gOOgLE IMAGES


Menghilangkan Bulu" Kaki, Ketiak, Bikini Line Dlm 3 Menit

ada 3 tipe :
- dry skin (hijau)
- sensitive skin (biru)
- normal skin (pink) - HABIS

CARA PAKAI :
1. Oleskan krim veet pada kulit dengan menggunakan spatula (hanya pada daerah yg ingin dihilangkan bulunya ya). Pastikan krim menutupi semua bulu pada kulit dgn sempurna.

2. Diamkan krim selama 3-5 menit (jgn melebihi 5 menit), kemudian gunakan spatula utk mengangkat krim. Apabila bulu blm terangkat scr sempurna, oleskan krim lbh
 banyak lagi.

3. Bilas kulit dengan air bersih dan keringkan dgn menggunakan handuk.

Hindari pemakaian lotion dlm 1x24 jam
hasil awet hingga 2 bulan.
(sumber dari :http://www.tokopedia.com)

3 comments:

  1. kalu lbih 5 mint ad ksan pd kulit k?

    ReplyDelete
  2. minta maaf sy xpasti,,tp sy guna effectnya jd gatal..tu sbb sy cari cara pemakaian veet ni

    ReplyDelete
  3. sye pun nk pkai jgak..best ke?

    ReplyDelete